The Leftovers får en tredje – och sista – säsong

Kritikerna älskade den andra säsongen av the Leftovers, men publiken svek. HBO:s kompromiss är att ge serien en tredje – och sista – säsong.

Enligt HBO är det skaparna Damon Lindelof och Tom Perrotta som själva tagit det kreativa beslutet att i och med den tredje säsongen stänga butiken för gott.
”Vi är väldigt glada över att välkomna tillbaka Damon Lindelof, Tom Perrotta och den extraordinära talang som finns bakom The Leftovers för en tredje och sista säsong. Vi beundrar och stöttar Damons artistiska vision och respekterar hans beslut att avsluta serien nästa säsong”, säger HBO:s programchef Michael Lombardo.

Damon Lindelof tackar HBO för att de som skapat serien själva får styra omständigheterna för hur historien om hur två procent av världens befolkning försvinner spårlöst avslutas.
”Med början och mitten komplett är det mest spännande för oss som berättar storyn nu att föra The Leftovers till ett definitivt slut. Och med definitivt menar vi väldigt dubbelbottnat men förhoppningsvis mega-emotionellt, så som allting som har med den här serien att göra är avsett att vara”, säger Lindelof.

The Leftovers går att streama på HBO Nordic. Vår recension av säsong 2 finns här.