Då återkommer hitserien Yellowjackets

En första teaser avslöjar att en av förra årets största tv-succéer snart är tillbaka. Den andra säsongen av överlevnadsdramat Yellowjackets har fått ett premiärdatum.

Seriens titel anspelar på de aggressiva getingar som i Nordamerika kallas för yellowjackets, och vars symbolik passar väl in i Flugornas herre-konceptet. Dramaserien har beskrivits som lika delar episk överlevnadsserie, psykologisk thriller och coming of age-drama. 

Historien berättas i flera olika tidslinjer. Handlingen inleds med att ett fotbollslag med talangfulla high school-tjejer hamnar i en flygplanskrasch djupt inne i vildmarken. För att överleva tvingas de ta till metoder som får man förmoda kan assoccieras till de aggressiva getingarna. Parallellt får man följa hur de, präglade av sina traumatiska upplevelser, försöker få ordning på sina liv 25 år senare.

De redan etablerade skådespelarna Christina Ricci, Juliette Lewis, Melanie Lynskey och Tawney Cypress spelar de äldre versionerna av huvudkaraktärerna. Framför allt Lynskey har fått mycket uppmärksamhet och precis som serien Emmy-nominerats för sin insats. I den andra säsongen får de förstärkning av bland andra Lauren Ambrose (Servant), Simone Kessell (Obi-Wan Kenobi) och Elijah Wood (The Lord of the Rings-filmerna).

Yellowjackets hade premiär i november förra året, och serien genererade mer buzz för varje avsnitt. Beskedet om en andra säsong kom innan den första ens var färdig. Skaparna, äkta makarna Ashley Lyle och Bart Nickerson, pitchade också serien redan från start som en berättelse över fem säsonger.

Här är teasern som avslöjar att säsong två inleds den 24 mars.

Yellowjackets är en Showtime-serie, vilket numera betyder Skyshowtime i Sverige som dock inte bekräftat något säsong två-datum ännu.