New Amsterdam har fått ett slutdatum

Ryan Eggolds tid som doktor Max Goodwin går mot sitt slut. Viaplays sjukhusserie New Amsterdam har förnyats för en femte och sista säsong.

Sjukhusserierna är många och populära. Evighetsserien Grey’s Anatomy rullar fortfarande på liksom The Good Doctor, Chicogo Med och The Resident. Bara för att nämna några. Däremot är dagarna nu räknade för New Amsterdam, som under våren avslutar sin fjärde säsong.

NBC har meddelat att den femte säsongen inte bara blir den sista utan också kortare än vanligt. 13 avsnitt har skaparen David Schulner fått på sig att avsluta historien om läkaren Max Goodwin (Ryan Eggold) och USA:s äldsta offentligt finansierade sjukhus New Amsterdam.

Ryan Eggold och Freema Agyeman i New Amsterdam.

När Max Goodwin blir sjukhusdirektör på New Amsterdam är hans mål att omvandla det eftersatta sjukhuset till ett ställe där omhändertagandet av patienterna prioriteras över allt annat, inklusive all byråkrati. Efter att ha diagnosticerats med cancer och tillfälligt lämnat sin position för att flytta till London och läkarkollegan Helen Sharpe (Freema Agyeman) har Max i säsong fyra återvänt till New Amsterdam för att utmana sin efterträdare, den byråkratiska chefen Veronica Fuentes (Michelle Forbes)

De övriga ledande rollerna görs av Janet Montgomery, Jocko Sims och Tyler Labine.

New Amsterdam har fått beröm från WHO-representanten Christopher Bailey för sina ansträngningar att väva in allmänna hälsofrågor som ofta inte får plats i tv-serier.

Viaplay, som har de svenska rättigheterna till New Amsterdam, gör avsnitten tillgängliga för streaming dagen efter att de har sänts i USA.