Lily Allen gör tv-debut i komedi

Den brittiska popsångerskan Lily Allen gör som sin make, bror och far. Tv-debuten som skådespelare sker i komediserien Dreamland.

Skådespelaren, regissören och manusförfattaren Sharon Horgan har tidigare skapat Catastrophe (2015–2019) och Divorce (2016–2019). Nu gör hon komediserie av sin Bafta-belönade kortfilm Dreamland ihop med Clelia Mountford.

Sky-serien Dreamland utspelar sig i den brittiska kuststaden Margate. Serien i sex delar beskrivs som en dramakomedi om hemligheter, lögner, kärlek och förhoppningar i en familj bestående av fyra systrar med dysfunktionell familjedynamik.

Freema Agyeman från Doctor Who, Sense 8 och senast Amsterdam har den ledande rollen som den äldsta systern Trish. Hon är gravid för tredje gången med sin partner Spence (Kiell Smith-Bynoe) och bestämmer sig för att den här gången ska hon “manifestera fram” en dotter. Systrarna Clare (Gabby Best) och Leila (Aimee-Ffion Edwards), deras mamma (Frances Barber) och nannyn (Sheila Reid) sluter alla upp bakom Trish.

Lily Allen spelar den fjärde systern Mel som gör en oväntad återkomst i familjens liv och blir ett hot mot hela familjens stabilitet. Deras “drömland” kan med detta vara över.

Lily Allen är känd för poplåtar som Alfie och Smile. Hon har tidigare medverkat i filmen How to Build a Girl, men Dreamland är hennes första tv-roll. Hon är dock väl bekant med film- och tv-världen sedan barnsben. Hennes bror Alfie Allen spelade Theon Greyjoy i Game of Thrones och deras far Keith Allen är en erkänd karaktärsskådespelare, senast agerade han seriemördare i The Pembrokeshire Murders. Lily Allen är dessutom gift med David Harbour, som spelar Jim Hopper i Stranger Things.

För Freema Agyeman innebär Dreamland att hon återvänder hem till Storbritannien på bekostnad av den femte och sista säsongen av Amsterdam.