Famke Janssen i Blacklist-spinoff

En Blacklist-spinoff – med en kvinnlig huvudkaraktär. Famke Janssens gästinhopp i kriminaldramat är tänkt att leda fram till en egen serie på NBC.

The Blacklist hade succépremiär på NBC i september 2013. James Spader spelar Raymond ”Red” ​​Reddington, en av FBI:s mest eftersökta rymlingar som sitter på ovärderlig information i jakten på farliga brottslingar och terrorister men vägrar att tala med någon annan än Elizabeth Keen (Megan Boone), när serien inleds en orutinerad FBI-profilerare. ”Red” har upprättat en lista över globala brottslingar och kallar listan ”The Blacklist”.

Serien är nu inne på sin tredje säsong och NBC vill spinna vidare medan järnet fortfarande är hyfsat varmt. Famke Janssens (X-Men, How to Get Away With Murder) karaktär Susan “Scottie” Halsted introduceras i avsnittet som sänds i USA den 5 maj och medverkar även i det påföljande näst sista avsnittet för säsongen.

Tanken är att inhoppet samtidigt ska fungera som en dörröppnare för en Blacklist-spinoff, enligt ungefär samma modell som NBC så framgångsrikt använt för att bygga sin Chicago-franchise (Chicago Fire, Chicago P.D och Chicago Med följs nästa säsong av Chicago Justice).

The Blacklist, som kan streamas på Viaplay, är redan förnyad för en fjärde säsong. Om det verkligen blir en spinoff-serie lär vi få veta senast vid Upfronts-veckan i mitten av maj då de stora tv-bolagen presenterar sina höstsatsningar.

Blir det en serie kommer även Edi Gathegi (Mr Solomon) att ingå i den fasta ensemblen. Ryktet säger också att Ryan Eggolds karaktär Tom Keen kommer att ha en viktig roll i projektet, där relationen mellan Tom och Scottie är tänkt att återspegla dynamiken mellan Liz och Red.