Magnum P.I tillbaka – visas av Viaplay

Den berömda mustaschen saknas, men den röda sportbilen finns med när Magnum P.I får nytt liv. Viaplay har köpt rättigheterna till rebooten. Premiär den 25 september.

Från 1980 till 1988 charmade Tom Selleck (nu i CBS-serien Blue Bloods) tv-publiken som Thomas Magnum, den sorglöse privatdetektiven på Hawaii som har en komplicerad relation till sin hyresvärd Jonathan Quayle Higgins III, eller kort och gott Higgins.

Jay Hernandez och Tom Selleck.

När broadcastkanalen CBS, som gärna satsar på säkra kort, återupplivar Magnum P.I. är det med Jay Hernandez (Scandal) i huvudrollen. Den yviga mustaschen som var Sellecks kännemärke har ersatts av skäggstubb och i ett försök att modernisera serien har den före detta elitsoldaten denna gång latinska rötter. Producenterna har också valt att göra om Higgins till en kvinna. Perdita Weeks (Penny Dreadful) spelar Juliett Higgins. Men nostalgikerna får också sitt i form av Dobermannhundarna Zeus och Apollo samt den röda Ferrarin.

Peter M Lenkov, som tidigare hjälpt CBS att blåsa nytt liv i två andra 1980-talsserier, Hawaii Five-O och MacGyver, ligger också bakom den actionfyllda Magnum-rebooten.

Magnum P.I. har CBS-premiär den 24 september, dagen därpå är det streamingpremiär på Viaplay.

Ryan Eggold i New Amsterdam.

Viaplay har också köpt rättigheterna till sjukhusserien New Amsterdam. Ryan Eggold (The Blacklist) spelar doktor Max Goodwin som blir sjukhusdirektör på ett av USA:s äldsta offentliga sjukhus med målsättningen att omvandla det eftersatta sjukhuset till ett ställe där omhändertagandet av patienterna prioriteras över allt annat. Efter att ha diagnosticerats med cancer för han också en högst personlig medicinsk kamp. Freema Agyeman (Sense8) och Janet Montgomery (Human Target) spelar två andra läkare.

New Amsterdam har premiär på NBC den 25 september. Dagen därpå, det vill säga den 26 september, kan premiäravsnittet streamas på Viaplay.