Cobie Smulders får glänsa i Stumptown

Efter Robin Scherbatsky och Maria Hill. Snart får vi lära känna Dex Parios, den tuffa privatdetektiven som Cobie Smulders spelar i nya tv-serien Stumptown.

Cobie Smulders fick sitt genombrott som Robin Scherbatsky i How I Met Your Mother. Inom Marvel-universumet är hon känd som Maria Hill, senast synlig i Spiderman: Far From Home, och på Netflix har vi kunnat se kanadensiskan som Lisa Turner i Friends from Collage. Men nu är det äntligen dags för Cobie Smulders att fronta en egen tv-serie. Stumptown heter den nya ABC-serien som bygger på ett tecknat seriealbum av Greg Rucka.

Huvudkaraktären påminner på ytan om Marvels Jessica Jones – men utan superkrafter. Dex Parios är en självsäker och snabbtänkt privatdetektiv med ett förflutet inom militären och med PTSD, spelskulder och utsvävande sex- och alkoholvanor. Hennes röriga liv var också det som drog Cobie Smulders till rollen.

”Jag blev förälskad i karaktären. Hon är väldigt komplex. Om man skriver på för något som skulle kunna bli långvarigt så måste man tycka att karaktären känns spännande och kan utvecklas åt olika håll”, säger kanadensiskan till TVLine.

Stumptown utspelar sig i Portland, Oregon. Jake Johnson (New Girl) spelar barägaren Grey McConnel, barndomskamrat till Dex som hjälper henne att ta hand om yngre brodern Ansel (Cole Sibus). Dex har också en relation med polisen Miles Hoffman spelad av Michael Ealy (Almost Human). Camryn Manheim (The Practice) är Hoffmans chef Roberta Volk. Hennes och Dex vägar korsas när Volk överser en utredning av ett kidnappningsfall. Tantoo Cardinals (Frontier) karaktär Sue Lynn Blackbird äger ett kasino och anlitar Dex som privatdetektiv i utbyte mot att skriva ned hennes spelskulder. Alla karaktärerna bär på hemligheter.

Här är den officiella ABC-trailern för Stumptown:

https://www.youtube.com/watch?v=HwynrxEPSQk

Stumptown har premiär på den amerikanska kanalen ABC den 25 september. Inga besked så här långt var och när serien kan streamas i Sverige.