Bebis och komediserie för Gina Rodriguez

Gina Rodriguez går i väntans tider. Den 8 februari är det premiär för hennes nya komediserie Not Dead Yet. I samma veva ska hon också föda sitt första barn. ”Sånt är livet”, har Rodriguez konstaterat.

Gina Rodriguez slog igenom med dunder och brak i den telenovela-inspirerade komediserien Jane the Virgin, som hon bland annat belönades med en Golden Globen för. Not Dead Yet är den första serien som Rodriguez leder sedan Jane the Virgin avslutades 2019.

Not Dead Yet är skapad av David Windsor och Casey Johnson (This Is Us, The Real O’Neals) som bearbetat Alexandra Potters bok Confessions of a 40-something F**k Up. Gina Rodriguez är både producent och spelar huvudrollen som journalisten Nell Serrano (Rodriguez), en fattig, nybliven singel som försöker starta om livet och karriären som hon lämnade bakom sig fem år tidigare. När det enda jobb Nell kan finna är att skriva dödsrunor, börjar hon få livsråd från en osannolik källa som bara hon kan se.

“Det handlar om självreflekterande, och om mognad, och om vänskap, och om självläkandets kraft. Serien kommer att få dig att skratta och att gråta”, säger Gina Rodriguez till People.

I rollistan finns även Hannah Simone, Lauren Ash, Rick Glassman, Joshua Banday och Angela Gibbs.

De två första avsnitten av Not Dead Yet har premiär på den amerikanska kanalen ABC den 8 februari och kan sedan streama hos Hulu. ABC och Hulu ägs av Disney, sålunda är Disney+ det troliga svenska hemmet för Gina Rodriguez seriecomeback, vars officiella trailer precis landat.