Natasha Lyonne i Rian Johnsons Poker Face

Knives Out-regissörens Rian Johnsons tv-debut närmar sig. Pusselmysteriet Poker Face med Natasha Lyonne i huvudrollen har fått ett premiärdatum i januari. 

Den amerikanska streamingtjänsten Peacock vann budgivningen om Knives Out- och Star Wars-regissören Rian Johnsons första tv-projekt. Johnson är skapare, författare och regissör av Poker Face, som Peacock beställt tio avsnitt. 

Peacock beskriver Poker Face som en veckans mysterium-serie som följer Natasha Lyonnes Charlie, som har en extraordinär förmåga att avgöra när någon ljuger. Enligt synopsis ger sig Charlie ut på vägarna med sin Plymouth Barracuda och vid varje stopp möts hon av ett nytt gäng karaktärer och märkliga brott som hon inte kan låta bli att lösa.

Listan av gästskådespelare är därför osedvanligt lång. Adrien Brody, Benjamin Bratt, Cherry Jones, Chloë Sevigny, Clea DuVall, Ellen Barkin Joseph Gordon-Levitt, Judith Light, Nick Nolte, Ron Perlman, Rowan Blanchard och Tim Blake Nelson är bara några av de mer namnkunniga.

Natasha Lyonne (Russian Doll) ska både spela huvudrollen och vara med och producera Poker Face via produktionsbolaget Animal Pictures som hon äger ihop med skådespelarkollegan Maya Rudolph som också finns med bland producenterna.

“Jag ser mycket fram emot att gräva ner mig i den här roliga, karaktärsdrivna mysteriet-i-veckan-delikatess som jag växte upp med. Det är ”my happy place”. Att ha Nastasha som partner in crime är en dröm och vi har hittat det perfekta hemmet hos Peacock”, sa Rian Johnson i ett uttalande innan produktionen av Poker Face drog igång:

Peacock meddelar att Poker Face får premiär den 26 januari hemma i USA. I Sverige ingår Peacock-serier i Skyshowtime.