Nästa American Crime Story i höst

Den försenade tredje säsongen av antologiserien American Crime Story har fått ett premiärdatum. Impeachment handlar om riksrättsåtalet mot Bill Clinton.

Den första säsongen av antologiserien American Crime Story handlade om rättegången mot O J Simpson, den andra om mordet på Gianni Versace. Den tredje kraftigt försenade säsongen är en dramatisering av det riksrättsåtal mot Bill Clinton som följde efter att presidenten ljugit om sin affär med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky.

Som många andra serier har Impeachment: American Crime Story försenats på grund av pandemin. Premiärdatum var först satt till den 27 september 2020, men det hinner gå nästan ett år till innan serien når tv-tittarna. FX har meddelat att det nya premiärdatum som gäller är den 7 september.

Monica Lewinsky är själv med och producerar dramatiseringen av skandalen som hon än i dag tvingas leva med. Hon spelas i FX-serien av Beanie Feldstein.

Britten Clive Owen, även aktuell i Apples Stephen King-serie Lisey’s Story, tar sig an rollen som William Jefferson Clinton, amerikansk president under perioden 1993–2001. Hustrun Hillary Clinton spelas av Edie Falco (Sopranos).

Eftersom det är fråga om en Ryan Murphy-producerad serie så finns förstås även Sarah Paulson med i rollistan. Hon spelar Vita Huset-medarbetaren Linda Tripp, som avled i april förra året (se bilden ovan).

Medverkar gör även Annaleigh Ashford som Paula Jones, Betty Gilpin som Ann Coulter, Billy Eichner som Matt Drudge och Mira Sorvino som Monica Lewinskys mor Marcia Lewis.

Impeachment: American Crime Story består av tio avsnitt. De två första blir tillgängliga den 7 september.