Natalie Dormer demon i City of Angels

Natalie Dormer går i täten för John Logans Penny Dreadful-spinoff. Dormer spelar kaos-demonen Magda i Penny Dreadful: City of Angels.

Det är Entertainment Weekly som publicerat de första bilderna av Natalie Dormer (Game of Thrones) i rollen som Magda, en karismatisk och smart demon som kan byta skepnad till vem hon vill och därför utgör en farlig fiende eller en ovärderlig allierad. I den första säsongen kommer Magda, som inte har någon stark tro på mänskligheten, att manifestera sig som tre olika människor. Publiken kommer att upptäcka vilka det är allt eftersom berättelsen avtäcks. Lorenza Izzo (Once Upon A Time In Hollywood) spelar Magdas syster, det katolska dödshelgonet Santa Muerte som ledsagar människorna till efterlivet. Santa Muerte har en annan, ljusare syn på mänskligheten än sin syster.

Natalie Dormer i Penny Dreadful: City of Angels. Foto: Justin Lubin/Showtime

Tron eller tvivlet på mänskligheten är ett genomgående tema i den nya serien och John Logan säger till Entertainment Weekly att han skapade City of Angels som en reaktion på de senaste årens utveckling mot en växande politisk extremism och nationalism, allt farligare demagogi och aggressiva rasism och antisemitism.

Originalserien handlade om vampyrer, häxor och monster samt historiskt mytomspunna figurer hämtade från brittisk och irländsk fiction från 1800-talet. City of Angels är enligt John Logan inte en regelrätt uppföljare, utan berättar en ny historia i en annan tid. Tanken är inte att skapa en skräckantologi även om det finns ett spirituell anda som förenar serierna.

Penny Dreadful: City of Angels utspelar sig i Los Angeles på 1930-talet, en period i stadens historia då mexikansk-amerikansk folksägen hade en stark ställning och samhällsklimatet präglades av stora sociala och politiska spänningar. I centrum finns Tiago Vega (Daniel Zovatto), vars familj tvingas flytta när motorvägen ska dras fram. Han är den första chicano (mexikan-amerikan) som tjänstgör som detektiv hos Los Angeles-polisen och arbetar på ett otäckt mordfall ihop med sin mentor Michener (Nathan Lane). Mer om övriga skådespelare som medverkar här.

Penny Dreadful: City of Angels har premiär hos kabelbolaget Showtime den 26 april.

De tre säsongerna av den välgjorda skräckserien Penny Dreadful finns fortfarande att upptäcka på HBO Nordic.

Artikeln uppdaterad 2020-01-13 med premiärdatum.