Baksidan av sociala medier i Clickbait

Hur mycket överensstämmer vår persona i verkliga livet med den vi visar upp i sociala medier? I thrillerserien Clickbait utforskas baksidan av den virtuella världen.

Miniserien i åtta avsnitt beskrivs av Netflix som en karaktärsbaserad thriller som utforskar hur vår tids sociala medier-samhälle fungerar som bränsle för människans mest farliga och okontrollerade impulser.

Huvudrollerna spelas av Zoe Kazan (The Big Sick), Betty Gabriel (Get Out), Adrian Grenier (Entourage) och Phoenix Raei (The Heights).

Zoe Kazans karaktär Pia Brewer är en ung kvinna som letar efter sin försvunna bror och är i desperat behov av svar i ett fall som fått stort medieutrymme.

Sophie Brewer (Gabriel) kämpar för att hålla ihop familjen när de blir del av storyn som omges av nationens största mediala bevakning.

Nick Brewer (Grenier) lever på ytan det perfekta familjelivet, men livet spårar ur när han blir del av samma bisarra kriminalfall.

Roshan Amir (Raei) spelar en polisdetektiv som utreder brottsfallet och hamnar mitt i mediestormen.

Clickbait är delvis finansierad med australiska pengar och spelas därför in i Melbourne. Inspelningen av påbörjats, men något premiärdatum har inte kommunicerats av Netflix.