Därför blir det mindre Meredith i Grey’s

Ellen Pompeo trappar ner sin medverkan i Grey’s Anatomy. Detta för att ge utrymme åt en miniserie om en uppmärksammad adoption.

I 18 säsonger har Meredith Grey varit hjärtat i den populära sjukhusserien Grey’s Anatomy. Ellen Pompeo har länge varit den bäst betalda tv-skådespelerskan och hennes medverkan har setts som en förutsättning för ABC-seriens överlevnad. Skaparen Shonda Rhimes har till exempel sagt att hon inte ser en fortsättning av Grey’s Anatomy utan sin leading lady.

Därför slår nyheten om Ellen Pompeo nya planer ner som en bomb bland Grey’s-fansen. Efter att hennes titelkaraktär tillbringat delar av de två senaste säsongerna i koma trappar Pompeo ned sitt engagemang ytterligare i den kommande 19:e säsongen.

Enligt Deadline Hollywood kommer Meredith Grey bara att synas i åtta av totalt 22 avsnitt. Pompeo kommer dock att stanna kvar som en av seriens producenter och fortsätta att stå för berättarrösten, även om det inte lär inkluderas speakerröst i varje avsnitt.

Nedtrappningen görs för att Ellen Pompeo ska få tid att producera och skådespela i en miniserie för streamingtjänsten Hulu, som liksom ABC ägs av Disney. Projektet är Pompeos första större åtagande utanför Grey’s sedan starten 2005.

Den ännu titellösa miniserien är skapad av Katie Robbins (The Affair). Hon har inspirerats av den sanna och märkliga historien om Ukrainafödda Natalia Grace och hennes amerikanska adoptivföräldrar. Det numera skilda paret Kristine och Michael Barnett hävdade att den mycket kortväxta Natalia var en vuxen sociopath som låtsades vara ett barn. Historien, som orsakade rubriker 2019 då föräldrarna anklagades för försummelse efter att 2013 övergivit Natalia och flyttat till Kanada, ska utmynna i en serie i åtta avsnitt.

Ellen Pompeo ska spela modern.

Grey’s Anatomy kan streamas hos Disney+. Där är det också mest troligt att Hulu-serier hamnar.