Arrowverse över – final för The Flash

The Flash har snart sprungit färdigt. Den nionde säsongen blir den sista. Finalen nästa år innebär också slutet för Arrowverse efter totalt 699 avsnitt.

Producenten Eric Wallace har i ett uttalande kommenterat beslutet att efter nio säsonger avsluta The Flash: “Barry Allen har nått startgropen för sitt sista race. Så många fantastiska människor har gett av sin talang, tid och kärlek för att ge liv åt den här underbara serien varje vecka. Så när vi gör oss redo för att hedra den här seriens otroliga arv med vårt sista kapitel, vill jag tacka våra fenomenala skådespelare, författare, producenter och besättning som hjälpt till att göra The Flash till en sådan oförglömlig upplevelse för publik runt om i världen.”

Grant Gustin, Candice Patton och Danielle Panabaker är de tre skådespelare som varit med från starten av The Flash och som i finalsäsongen också är kvar och tar storyn om den blixtsnabba superhjälten och hans vänner i mål.

The Flash är den sista serien i det som kommit att bli känt som Arrowverse och består av The CW-serier om superhjältar från DC Comics-universumet. Det föddes den 5 februari 2013 med det första avsnittet av Arrow.

När Arrowverse var som störst drog The CW storpublik med sina crossover-avsnitt. Supergirl, Black Lightning, The Legends of Tomorrow och Batwoman har kommit och gått. Bara The Flash återstår. Finalsäsongen startar i september och består av 13 avsnitt.