Då återvänder 13 Reasons Why

DELA

Kassettbanden var bara början. Den andra säsongen av Netflix kontroversiella serie 13 Reasons Why har nu fått ett premiärdatum.

13 Reasons Why är en av Netflix mest omdiskuterade serier och ett sociala medier-fenomen. Både hyllad för att vara ett engagerande tonårsdrama, men också kritiserad för sitt sätt att skildra ett självmord. Netflix har för att bemöta kritiken adderat varningsskyltar, information om stödlinjer och en särskild varningsvideo med skådespelarna. Streamingtjänsten har också skapat en särskild informationssida för unga runt om i världen som behöver prata med någon.

Netflix-serien bygger på en bestseller i Young Adult-genren av Jay Asher. I boken från 2007 tar Clay Jensen (Dylan Minnette) emot en skokartong med kassettband från sin klasskamrat och crush Hannah Baker (Katherine Langford) efter att hon tagit sitt liv. På banden förklarar Hannah för sina skolkamrater vilken roll de haft i hennes död genom att ange 13 skäl till varför hon tog sitt liv.

Där slutar både boken och den första säsongen av tv-serien. Många ifrågasatte varför det i det läget behövdes en andra säsong, men Netflix var snabbt ute med att förnya serien. Och nu är alltså den andra säsongen klar att visas för världen. Om mindre än tre veckor, den 18 maj, landar 13 nya avsnitt av 13 Reasons Why.

Här är vad vi vet som säsong 2 sedan tidigare, tack vare Netflix officiella Twitterkonto: