Harrison Ford mot Jason Segel i Shrinking

Fram till 80 års ålder hade han enbart siktat mot bioduken. Nu är Harrison Ford aktuell i två-serier. Förutom Yellowstone-spinoffen 1923 även komediserien Shrinking mot Jason Segel.

Det är sannerligen inte alla 80-åringar som har en så aktiv och framgångsrik karriär som Harrison Ford. I dagarna släpptes den första trailern för den femte filmen om den ikoniska actionhjälten Indiana Jones (Indiana Jones and the Dial of Destiny). Samtidigt kliver filmstjärnan över tv-tröskeln. Den 18 december är det premiär för 1923, Yellowstone-spinoffen där Harrison Ford återförenas med Helen Mirren i rollen som Dutton-familjens överhuvud Jacob Dutton. En dryg månad senare är det premiär för Shrinking på Apple TV+.

Harrison Ford i Shrinking. Foto: Apple TV+

Jason Segel är mest känd för rollen som Marshall Eriksen i How I Met Your Mother, men han kan även skriva manus, vilket han gjort ihop med den Emmy-belönade Ted Lasso-duon Bill Lawrence och Brett Goldstein. Tillsammans har trion skapat komediserien Shrinking.

Jason Segel spelar en sörjande terapeut som börjar strunta i reglerna och säga precis det han tänker till sina patienter. När terapeuten struntar i både utbildning och etik märker han att han gör stora tumultartade förändringar i människors liv, inklusive sitt eget. Eller som det heter i den första teasern: “ibland måste man bryta ihop för att bryta igenom”.

Terapeutens egen terapeut spelas av Harrison Ford. Christa Miller som är gift med tv-skaparen Bill Lawrence och även medverkade i hans tidigare hitserier Scrubs och Couger Town finns också i rollistan precis som Jessica Williams, Michael Urie, Luke Tennie och Lukita Maxwell.

Christa Miller och Jessica Williams i Shrinking. Foto: Apple TV+

De två första av totalt tio avsnitt av Shrinking har premiär på Apple TV+ den 27 januari. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.