Minst två säsonger till av Virgin River

Virgin River har fått gott om tid att fortsätta berätta sin historia. Netflix har förnyat sitt romantiska succédrama med en fjärde och femte säsong.

Allt färre serier överlever längre än tre säsonger och ännu färre förnyas för flera säsonger i taget. Det romantiska dramat Virgin River är ett undantag. Netflix har gett grönt ljus på en gång för både säsong fyra och fem, rapporterar USA Today.

Att 20 nya avsnitt adderas beror förstås på en stark respons hos tittarna. Netflix tittarsiffror är fortfarande lika hemliga som förut, men i fallet Virgin River har streamingtjänsten lyft fram att både säsong två och tre klev rakt upp i toppen på Nielsens streamingrankning. USA Today försöker förklara seriens framgångar genom sortera in den i genren ”tröstinnehåll”.

Virgin River är en bearbetning av en samling kärleksromaner med samma namn, författade av Robyn Carr. Det finns 21 Virgin River-romaner publicerade sedan 2007 så det finns gott om material för ytterligare säsonger.

Alexandra Breckinridge och Martin Henderson. Foto: Netflix

Alexandra Breckenridge och Martin Henderson spelar det centrala romantiska paret; änkan och sjuksköterskan Melinda ”Mel” Monroe som flyttar till norra Kalifornien och där möter restaurangägaren Jack Sheridan.

Den tredje säsongen, som landade i somras, var innehållsrik, med bland annat en begravning, en brand, en skilsmässa, en orkan, en ny romans och en cliffhanger.