Pitch Perfect-serie med Adam Devine

Pitch Perfect ska bli tv-serie. I spinoffen ska Adam Devine reprisera rollen som Bumper Allen. Elizabeth Banks producerar även serien.

Det är den amerikanska streamingtjänsten Peacock som har beställt en säsong av Pitch Perfect-serien. Elizabeth Banks som både producerade och medverkade som skådespelare i de populära musikalfilmerna och dessutom regisserade den andra filmen ska producera även tv-serien.

Filmerna följde en kvinnlig a capella-grupp, The Barden Bellas, som tävlade mot andra a capella-grupper. Anna Kendrick, Anna Camp, Brittany Snow och Rebel Wilson hade de framträdande rollerna.

Rebel Wilsons karaktär Fat Amy och Adam Devins Bumper Allen var kära i varandra.

Tv-spinoffen ska dock i stället följa Adam Devins karaktär Bumper Allen, killen som Pitch Perfect-fansen älskade att hata. Han ledde den manliga a capella-gruppen The Treblemakers och hade ihop det med Rebel Wilsons karaktär Fat Amy, men medverkade inte i den tredje filmen.

I Peacock-serien kommer tittarna att möta Bumper Allen ett antal år senare. Han har då flyttat till Tyskland för att försöka skaka nytt liv i sin musikkarriär efter att en av hans låtar blivit stor i Berlin.

Megan Amram (The Good Place) skriver manus och ska fungera som showrunner för Pitch Perfect-spinoffen.

NBCUniversal-ägda Peacock kommer att vara en av leverantörerna av innehåll till den nya streamingtjänsten Skyshowtime som lanseras i Sverige nästa år.