Miley Cyrus popstjärna – i Black Mirror

Hon är popstjärna i det verkliga livet. Nu ska Miley Cyrus agera som sådan även i den dystopiska serien Black Mirror som i juni startar säsong fem.

Det är lite Hannah Montana-vibbar i den nya Black Mirror-trailern. Och kanske är det genombrottsrollen som Miley Cyrus kanaliserar när hon spelar sin karaktär i den brittiska kultserien Black Mirror.

Antologiserien har sedan 2015 sitt hem hos Netflix. Det var då Charlie Brooker fick klartecken att producera tolv nya avsnitt för streamingtjänsten. De första sex landade i oktober 2016 och fick överlag god kritik, toppat av det Emmy-belönade avsnittet San Junipero. De resterande sex hade premiär i december året därpå.

Förra året gjordes ett interaktivt försök med Bandersnatch, men nu är Charlie Brooker tillbaka med nya traditionella avsnitt . En trailer har landat som avslöjar att tre nya Black Mirror-avsnitt kommer till Netflix den 5 juni. Med andra ord tre nya fristående historier om baksidorna med vår fixering av den nya teknologin.

Förutom popstjärnan och skådespelaren Miley Cyrus medverkar Topher Grace, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen, Angourie Rice, Nicole Beharie och Andrew Scott i säsong fem.