Trailer: Fem nya mardrömmar i Black Mirror

Fem nya världar. Fem nya verkligheter. Fem nya mardrömmar. I trailern för den nya säsongen av Black Mirror presenteras de nya avsnitten av den techdystopiska serien som är åter i juni.

Black Mirror-fansen har fått vänta länge på säsong sex. När antologiserien återvänder till Netflix den 15 juni har det gått hela fyra år sedan den senaste säsongen.

Säsong fem bestod bara av tre avsnitt. Den nya säsongen är längre med sina fem nya fristående historier. Skaparen Charlie Brooker, som står som manusförfattare till samtliga avsnitt, har också utlovat mer variation och fler överraskningar.

Rollistan är som vanligt lång och innehåller många kända namn fördelade på de fem avsnitten som sammanfattas nedan följt av den nysläppta trailern.

“Joan Is Awful”

En helt vanlig kvinna upptäcker att en global streamingplattform har lanserat ett prestigedrama om hennes liv där hon porträtteras av A-listskådespelaren Salma Hayek Pinault.

Regi: Ally Pankiw
Manus: Charlie Brooker
Medverkande: Annie Murphy, Salma Hayek Pinault, Michael Cera, Himesh Patel, Rob Delaney, Ben Barnes 

“Loch Henry”

Ett ungt par reser till en sömnig skotsk stad för att börja arbeta på en naturdokumentär, men finner sig bli indragna i smaskig lokal historia som involverar chockerande händelser från förr.

Regi: Sam Miller
Manus: Charlie Brooker
Medverkande: Samuel Blenkin, Myha’la Herrold, Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan

“Beyond the Sea”

I ett alternativt 1969, brottas två män på ett farligt högteknologiskt uppdrag med konsekvenserna av en ofattbar tragedi.

Regi: John Crowley
Manus: Charlie Brooker
Medverkande: Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton, Rory Culkin

“Mazey Day”

En problematisk stjärna förföljs av påträngande paparazzi samtidigt som hon hanterar konsekvenserna av en smitolycka.

Regi: Uta Briesewitz
Manus: Charlie Brooker
Medverkande: Zazie Beetz, Clara Rugaard, Danny Ramirez

“Demon 79”

Norra England, 1979. En försiktig säljassistent är tillsagd att hon måste begå fruktansvärda handlingar för att undvika katastrof.

Regi: Toby Haynes
Manus: Charlie Brooker and Bisha K Ali
Medverkande: Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley, David Shields