Kvinnliga hjältar till The CW i höst

The CW satsar på kvinnliga hjältar. Kanalen har precis gett klartecken för serier om Batwoman och Katy Keene från DC-världen samt en om privatdetektiven Nancy Drew.

Amerikanska tv-jätten CBS har en yngre systerkanal, The CW, som är känd för sina många superhjälteserier. Alla har tv-kungen Greg Berlanti som producent. Det har även de nya serierna Batwoman och Katy Keene. Med dem inräknade har Berlanti otroliga 18 serier ”on the air”.

Efter Batmans mystiska försvinnande är Gotham City en desperat stad. Kate Kane har gått igenom många år av brutal träning när hon måste lämna militärskolan och återvända hem till Gotham. I samma veva attackeras hennes far och hans säkerhetsfirma av ett Alice i underlandet-gäng. För att hjälpa sin familj och sin hemstad så tvingas hon ta lagen i egna händer som sitt alter ego. Batwoman har redan debuterat på The CW i vinterns tre crossover-avsnitt med superhjältarna från Arrow, Flash och Supergirl. Kate Kane, aka Batwoman, spelas av australiska Ruby Rose.

Här är den första Batwoman-trailern för serien som har premiär i höst:

Huvudpersonen i Riverdale-spinoffen Katy Keene har ett namn som är förvillande likt Kate Kane i Batwoman. Men i övrigt finns inga likheter. Modeikonen Katy Keene spelas av Lucy Hale som efter sju säsonger i Pretty Little Liars bara fick en säsong som Stella Abbott i nyligen nedlagda Life Sentence.

Förutom titelpersonen själv som är designer så möter vi i den nya The CW-serien tre andra kända karaktärer från Archie-universumet (mer känd som Acke i Sverige). Det är musikern Josie McCoy (Ashleigh Murray lämnar därmed Riverdale), underhållaren Jorge Lopez/Ginger (Jonny Beauchamp) och “It-tjejen” Pepper Smith (Julia Chan). Alla jagar de sina drömmars mål i New York City.

Här är den första trailern för Katy Keene som får vänta med premiären till efter årsskiftet:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=_ryc9o-10ZQ

Den tredje serien som precis fått grönt ljus från The CW är Nancy Drew, som förstås är inspirerad av de ikoniska ungdomsdeckarna som i Sverige av oklara skäl blev kända som Kittyböckerna. Kennedy McMann spelar den briljanta privatdetektiven som löser mysterier i hemstaden Horseshoe Bay, Maine. När hennes mamma dör och hennes collegeplaner krossas svär hon att lägga detektivarbetet på hyllan, men plötsligt befinner sig Nancy misstänkt för mord – och hon tvingas göra gemensam sak med fyra andra ungdomar för att bevisa sin oskuld.

Här är den första trailern för Nancy Drew som har premiär i höst: