Håll ögonen på: Tom Hiddleston

Här är #7 i vår serie om streamingaktuella skådespelare som är värda att hålla ögonen lite extra på: Tom Hiddleston, aktuell i The Night Manager.

Tom Hiddlestons stora internationella genombrott kom 2011 i rollen som Loki i Marvel-filmen Thor. Han har repriserat rollen i The Avengers och Thor: The Dark World. Nästa år är det dags igen i Thor: Ragnarök.

Tom_Hiddleston_Loki

Den 35-årige britten är just nu dubbelt aktuell. Hiddleston har huvudrollen i Susanne Biers spionserie The Night Manager (på C More) och syns snart på biodukarna i rollen som den legendariska countrystjärnan Hank Williams i den biografiska filmen ”I Saw the Light”. Men Hiddlestone är inte bara en stilig filmstjärna. Som många britter har han även en gedigen bakgrund inom den klassiska teatern.

Här är sex fakta som du antagligen inte visste om Tom Hiddleston.

Fakta 1:
Född i Westminster, London, 1981. Växte upp med två systrar, den yngre, Emma, är också skådespelare.

Fakta 2:
Började på Eton College som 13-åring. Det var där han började agera för att komma over föräldrarnas skilsmässa. Klasskamrat med prins William och Eddie Redmayne.

Fakta 3:
Belönades 2008 med Laurence Olivier Award för bästa nykomling i en kategori där han tävlade mot sig själv. Insatsen i pjäsen Cymbeline vann över den i Othello.

Fakta 4:
Har engagerat sig ideellt och reste i januari 2013 med Unicef till Guinea i västra Afrika.

Fakta 5:
En stor språkbegåvning som kan prata franska, spanska, italienska och grekiska plus lite latin, ryska, tyska, koreanska och mandarin.

Fakta 6:
Han la på sig en massa muskler för att vinna rollen som Thor, men regissören Kenneth Branagh tyckte att han passade bättre som Loke, Thors adopterade bror och ärkerival.