Lulu Wang och Nicole Kidman tar serien Expats till filmfestival

Filmregissören Lulu Wangs uppföljare till The Farewell är en tv-serie med Nicole Kidman i huvudrollen. Expats kommer att ha världspremiär på filmfestivalen i Toronto i september.

Lulu Wang fick sitt genombrott som regissör med den delvis självbiografiska filmen The Farewell, som även gav Akwafina en Oscarsnominering. The Farewell hade sin premiär på Torontos internationella filmfestival, TIFF. I september återvänder Lulu Wang till Toronto, denna gång för att presentera en tv-serie ihop med Nicole Kidman.

Det är mer än tre och ett halvt år sedan Lulu Wang och Nicole Kidman annonserade att de skulle göra en serie ihop som utspelar sig i Hongkong. För Lulu Wang är det tv-debut medan Nicole Kidman via sitt produktionsbolag Blossom Films ständigt har ett gäng tv-projekt på gång. Expats är en Amazon Prime-serie, eftersom Kidman har en första hands-deal med techjätten, vars studio nappade direkt och gav klartecken redan i slutet av 2019.

Den nedkortade titeln Expats är sprungen ur Janice Y K Lees roman The Expatriates som utkom 2016. Det är en berättelse om utrikesboende ”utlänningar” i ett internationellt samhälle, vars liv binds samman av en oväntad familjetragedi.

I centrum för historien, som utspelar sig i Hongkong, finns tre kvinnor, Margaret (Kidman), Mercy (Ji-young Yoo) och Hilary (Sarayu Blue), vars liv flätas samman. De känner sig alla vilsna och desperata i ett land som inte är deras eget.

Brian Tee (Chicago Med) spelar Margarets make Clarke, som inte har någon lust att byta ut sin utländska livsstil för ett förortsliv i Amerika – ändå tills hans liv vänds på ända och han ställs inför ett omöjligt val.

Nicole Kidman och Brian Tee.

The Expats väntas få streamingpremiär senare under året, men Amazon Prime Video har ännu inte annonserat något mer exakt premiärdatum.

Även Netflixserien All the Light We Cannot See kommer att ha sin världspremiär på TIFF. Miniserien med Mark Ruffalo framför kameran, Shawn Levy bakom och Steven Knight vid pennan blir tillgänglig hos streamingjätten den 2 november.