Brittisk miljöskandal i Netflix miniserie Toxic Town

Jodie Whittaker och Robert Carlyle leder ensemblen i den brittiska miniserien Toxic Town. Netflixserien från Jack Thorne är baserad på en verklig miljöskandal.

Corby-förgiftningen var en av Storbritanniens största miljöskandaler. Totalt föddes 16 barn mellan 1985 och 1998 deformerade på olika sätt efter att deras mödrar andats in gifter från miljöfarligt avfall. I Toxic Town fokuserar berättelsen på tre mödrar som för en långvarig Davids kamp mot Goliat för rättvisa.

De ledande rollerna görs av Jodie Whittaker (Doctor Who), Robert Carlyle (The Full Monty), Aimee Lou Wood (Sex Education), Rory Kinnear (The Diplomat) och Brendan Coyle (Downton Abbey).

Den flerfaldigt prisbelönade Jack Thorne (His Dark Materials, Skins) svarar för manuset: ”Fallet The Corby Toxic Waste är ett av de tillfällen som definierar historien. Det visade vår förmåga att stänga ögon och öron. Det visade också på vilket remarkabelt sätt som människor kämpar för vad som är rätt. Toxic Town berättar historien om dessa roliga, modiga, otroliga kvinnor och hur de kämpade för sina barn”.

Produktionen av Toxic Town beräknas kunna sätta igång senare denna månad. Miniserien kommer att bestå av fyra avsnitt.