Premiärdatum för episk krigshistoria med Mark Ruffalo

Anthony Doerrs prisbelönade krigsroman All the Light We Cannot See har blivit miniserie hos Netflix. Med Mark Ruffalo framför kameran, Shawn Levy bakom och Steven Knight vid pennan.

All the Light We Cannot See är en Pulitzer Prize-belönad roman från 2014 av Anthony Doerr som sålt i mer än 15 miljoner exemplar runt om i världen. Peaky Blinders-skaparen Steven Knight svarar för bearbetningen av historien om mötet mellan Marie-Laure, en blind tonåring, och Werner, en ung tysk soldat. Deras vägar korsas i ett ockuperat Frankrike under andra världskriget.

Eftet en global rekryteringsprocess, där blinda uppmanades att söka jobbet, gick rollen som Marie-Laure till två nykomlingar. Aria Mia Lobert spelar henne som tonåring och Nell Sutton som liten.

Nell Sutton och Mark Ruffalo. Foto: Netflix
Aria Mia Lobert som Marie-Laure. Foto: Netflix

Mark Ruffalo spelar Marie-Laures far Daniel LeBlanc som flyr från det naziockuperade Paris med sin blinda dotter – och en legendarisk diamant som inte får falla i händerna på nazisterna. De två gömmer sig hos en excentrisk släkting spelad av Hugh Laurie och det är där i St Malo som Marie-Laure blir vän i hemlighet med den intelligenta tonåringen Werner (Louis Hofmann).

Hugh Laurie som Etienne. Foto: Netflix

Shawn Levy (Stranger Things) har regisserat alla fyra avsnitten.

Musiken i den första Netflixteasern, som saknar dialog, ger den svepande känsla som man kan förvänta sig av en serie som enligt synopsis berättar om den extraordinära kraften i mänsklig kontakt – en strimma av ljus som kan leda oss genom den mörkaste av tider.

I teasern annonseras också att miniserien blir tillgänglig hos streamingjätten den 2 november.