Första teaser: The Weeknd i The Idol

Musikern The Weeknd spelar mot Lily-Rose Depp i den HBO-serie som han själv varit med och skapat. Nu finns en första teaser för The Idol.

The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentligen heter, samarbetar med Euphoria-skaparen Sam Levinson i sitt första tv-projekt. The Idol kommer om man får tro den första teasern “från deras sjuka och förvridna hjärnor”.

Dramaserien handlar om en romans som i teasern beskrivs som den sjaskigaste kärlekshistorien i hela Hollywood. Lily-Rose Depp spelar popsångerskan som blir ihop med en mystisk klubbägare i Los Angeles som också är ledare av en hemlig kult. Den senare rollen görs av Tesfaye.

22-åriga Lily -Rose Depp är ett av Hollywoods kändisbarn, pappa heter Johnny Depp och mamma Vanessa Paradis. Hon har också en egen skådespelarkarriär och syntes förra året i tre filmer; Voyagers, Wolf och Silent Night.

31-åriga Abel The Weeknd Tesfaye är en kanadensisk megaartist med etiopiskt ursprung. Han har sålt mer än 75 miljoner plattor och belönats med flera Grammys.

Medverkar gör också bland andra Troye Sivan, Suzanna Son och Steve Zissis samt den koreanska artisten Jennie Kim.

Produktionen av The Idol har kantats av kreativa konflikter. Ett antal personer har lämnat på vägen, inklusive regissören Amy Seimetz som hoppade av i april, och nya scener har spelats in i efterhand för att justera handlingens fokus.

När The Idol har premiär återstår att se, av HBO-teasern framgår bara att serien “kommer snart”.