Tv-debut för Lily Allen i komediserien Dreamland

Popsångerskan Lily Allen gör som sin kände make, bror och far. Tv-debuten som skådespelare sker i komediserien Dreamland som har brittisk premiär den 6 april.

Lily Allen är den brittiska popprinsessan med hitlåtarna Alfie och Smile som på senare år rört sig allt mer mot den konstform som resten av hennes familj är känd för. Hennes bror Alfie Allen spelade Theon Greyjoy i Game of Thrones och fadern Keith Allen är en erkänd karaktärsskådespelare. Lily Allen är dessutom gift med David Harbour, mest förknippad med rollen som Jim Hopper i Stranger Things.

Efter att ha medverkat i filmen How to Build a Girl gjorde Lily Allen förra sommaren debut på teaterscenen och nu är alltså tiden kommen för hennes första tv-roll.

Tv-debuten sker i Dreamland, en bearbetning av Sharon Horgans Bafta-belönade kortfilm med samma namn. Skådespelaren, regissören och manusförfattaren Sharon Horgan har tidigare skapat Catastrophe, Divorce och senast Bad Sisters, även det komedier med mörka undertoner.

Den nya Sky-serien i sex delar beskrivs som en dramakomedi om hemligheter, lögner, kärlek och förhoppningar i en familj bestående av fyra systrar med dysfunktionell familjedynamik.

Handlingen utspelar sig i den brittiska kuststaden Margate. Freema Agyeman från Doctor Who, Sense 8 och senast Amsterdam har den ledande rollen som den äldsta systern Trish. Hon är gravid för tredje gången med sin partner Spence (Kiell Smith-Bynoe) och bestämmer sig för att den här gången ska hon “manifestera fram” en dotter. Systrarna Clare (Gabby Best) och Leila (Aimee-Ffion Edwards), deras mamma (Frances Barber) och nannyn (Sheila Reid) sluter alla upp bakom Trish.

Lily Allen spelar den fjärde systern Mel som gör en oväntad återkomst i familjens tillvaro och blir ett hot mot hela familjens stabilitet och deras “drömland”.

Dreamland har premiär på brittiska Sky Atlantic den 6 april. NBCUniversal har hand om den globala distributionen, vilket bör innebära att Skyshowtime ligger närmast till hands i Sverige.