Lång och krokig väg till finalen för Snowpiercer

Trots alla hinder på vägen når tåget slutstationen. Den första teasern för säsong fyra av Snowpiercer avslöjar att den sista resan med Jennifer Connelly och Daveed Diggs som klassfiender startar i juli.

Bong Joon Ho utforskade i sin film Snowpiercer, precis som i sin Oscarsvinnande film Parasite, social orättvisa och klassfrågor. Tv-serien med samma namn har ända sedan starten haft svårt att hålla sig kvar på rälsen. Bland annat gjorde kreativa meningsskiljaktigheter att serien tog lång tid att utveckla hos den amerikanska kabelkanalen TNT där serien till slut hade premiär år 2020.

TNT förnyade serien för en fjärde säsong redan inför den tredje säsongen, men hels finalsäsongen hamnade i frysboxen när Warner Bros Discovery-ägda TNT fick ekonomiska problem och därför började leta nytt hem för serien. I mars i år dök AMC och AMC+ upp som en räddande ängel och tre år efter förnyelsen återvänder äntligen Snowpiercer för att ta berättelsen till sin slutdestination.

I den första teasern för finalsäsongen meddelas att den sista dramatiska tågresan startar den 21 juli.

Oscarvinnaren Jennifer Connelly och Tony Awards-belönade Daveed Diggs har huvudrollerna som passagerare från olika klasser i serien där resterna av mänskligheten lever i ett tåg med 1001 vagnar som är i ständig rörelse runt jordklotet. Historien utspelar sig sju år efter att världen förvandlats till ett fruset ödelandskap.

Nya för säsongen är Clark Gregg (Agents of S.H.I.E.L.D) och Michael Aronov (The Americans).

I Sverige finns de tre första säsongerna av Snowpiercer på Netflix.