Anjelica Huston matriark i Agatha Christie-serie

En explosiv kärlekstriangel och en matriark spelad av Anjelica Huston. Det ryms i BBC:s Agatha Christie-serie Towards Zero. Även Oliver Jackson-Cohen och Matthew Rhys finns i rollistan.

Tv-trenden med mordmysterium är fortsatt stark. Morddrottningen själv Agatha Christie har skrivit den klassiska romanen som brittiska BBC baserar sin nya miniserie Towards Zero på.

Mordmysteriet utspelar sig i England 1936. Efter en skandalös kändisskilsmässa så gör tennisstjärnan Nevile Strange (Oliver Jackson-Cohen) och hans ex-hustru Audrey (Ella Lily Hyland) det otänkbara och tillbringar sommaren tillsammans på Gull’s Point, egendomen vid kusten som ägs av Neviles släkting Lady Tressilian (Anjelica Huston).

Det före detta kärleksparet har ouppklarade affärer, och med Neviles nya fru Kay (Mimi Keene) närvarande så ökar spänningarna. Det finns också flera andra udda personligheter i det för Agatha Christie typiska persongalleriet, och snart inträffar ett mord. En detektiv måste återupptäcka sitt syfte för att reda ut en spindelväv av svartsjuka, bedrägeri och dysfunktionalitet. Kan han lösa mordet innan ännu ett offer möter döden?

Anjelica Huston i ett BBC-uttalande: “Jag har länge varit en beundrare av Agatha Christie och genren med mordmysterier och älskar alltid att få möjligheten att filma i England. Jag ser fram emot att jobba med regissören Sam Yates och de underbara skådespelarna, och är glad över att spela den smarta och värdiga Camilla, Lady Tressilian.”

BBC har beställt miniserien i tre delar i samarbete med Britbox. Vad det innebär för distributionen i Sverige återstår att se.

Utöver de redan nämnda skådespelarna medverkar även Jackie Clune (Motherland), Grace Doherty (Call the Midwife), Jack Farthing (Rain Dogs), Khalil Gharbia (Mary & George), Adam Hugill (Sherwood), Clarke Peters (The Wire) och Anjana Vasan (Black Mirror: Demon 79).