Lämnar The Good Wife för The Walking Dead

Han har charmat tv-publiken i Grey’s Anatomy och nu i The Good Wife. Nästa stora roll för Jeffrey Dean Morgan blir som superskurk i The Walking Dead. 

Jeffrey Dean Morgan slog igenom som Denny Duquette i Grey’s Anatomy på den tiden då Katherine Heigl fortfarande spelade Izzy i sjukhusserien. Dean Morgan har sedan dess arbetat flitigt i många olika tv- och filmsammanhang. Senast i Extant, som dock nyligen las ned, och The Good Wife där hans privatdetektiv Jason Crouse är ny för säsongen. Hela tiden med sitt charmerande, sneda, leende.

Nästa roll är av en helt annan karaktär. När det i vår är dags för finalavsnittet av The Walking Deads sjätte säsong får seriens miljontals fans äntligen tillfälle att stifta bekantskap med en av den tecknade seriens mest hatade men samtidigt mest ikoniska figurer. Det är alltså Jeffrey Dean Morgan som spelar superskurken Negan, ledaren för The Saviors, en grupp som har specialiserat sig på att attackera och ta över små samhällen – och nu har siktet inställt på Alexandria.

Zombieseriens showrunner, Scott M Gimple, säger till The Hollywood Reporter:”Det finns speciellt en historia som jag är väldigt spänd på. Men eftersom vi vet var vi ska har vi flera olika möjligheter att leka med som kan leda till Negan och Alexandria, och ändå uppfylla den story som Robert berättade.”

Jeffrey Dean Morgan börjar med gästinhoppet i seriefinalen och kommer sedan att bli fast medlem i ensemblen i säsong 7. Den som kan sin tv-kremlologi inser att det betyder att Morgan inte är aktuell för ytterligare en säsong av The Good Wife. Det i sin tur tyder på att advokatseriens nuvarande säsong troligen är den sista.

The Walking Dead visas på Kanal 9.