Premiärdatum för TWD-spinoffen om Maggie och Negan

Spinoffen The Walking Dead: Dead City har fått ett premiärdatum. En första teaser avslöjar också premissen för historien som centreras kring den oväntade duon Maggie och Negan.

Moderserien må vara över och den första spinoffen Fear the Walking Dead gå mot sitt slut, men The Walking Dead-universumet lever vidare med tre nya spinoff-serier. Först ut är Dead City som utspelar sig på ett zombieinfekterat Manhattan och centreras kring Lauren Cohens Maggie och Jeffrey Dean-Morgans Negan.

Under gårdagens Wondercon-panel fick fansen äntligen veta premiärdatumet. Söndagen den 18 juni startar Dead City på amerikanska AMC.

Fansen på Wondercon var också först att ta del av den teaser som avslöjar mer om premissen.

Vi visste redan tack vare seriens logline att handlingen följer Maggie och Negan till ett postapokalyptiskt Manhattan, som sedan lång tid är avskuret från fastlandet. Staden är full av zombies och inkräktare som gjort New York City till sin egen stad, präglad av anarki, faror, skönhet och terror.

Via teasern får vi en hint om varför Maggie och Negan befinner sig tillsammans, trots att de inte precis är såta vänner efter att Negan brutalt mördat Maggies make Glenn. Någon har tagit lille Hershel, Maggies son med Glenn, ”och du är avgörande för att få honom tillbaka”, säger Maggie till Negan.

Förutom Dead City är ytterligare två spinoffer på väg. En om Daryl Dixon som tar handlingen till Paris och har premiär senare i år och en om Rick och Michonne som väntas till AMC nästa år.

The Walking Dead och Fear the Walking Dead går att streama på HBO Max. Fear the Walking Dead och The Walking Dead: World Beyond finns hos Amazon Prime. Oklart i nuläget om även Dead City kommer dit.