Billions med Damien Lewis till HBO Nordic

Damien Lewis, Paul Giamatti och Malin Åkerman har huvudrollerna i nya thrillerserien Billions. Nu är det klart att Showtime-serien kommer till HBO Nordic i januari.

Damien Lewis gjorde en minnesvärd insats i Band of Brothers, men fick stora genombrott som Nicholas Brody i Homeland som han vann både en Emmy och en Golden Globe för. För två år sedan gick Brody mot en oundviklig död. Rollen i Billions är Lewis första fasta i en tv-serie sedan dess.

Billions

Damien Lewis spelar den smarta och beräknande miljardären och riskkapitalisten Bobby ”Axe” Axelrod. I den andra ringhörnan återfinns den hårdhudade, blåblodige och politiskt drivne åklagaren Chuck Rhoades, som görs av Paul Giamatti. Svenska Malin Åkerman har också en av de ledande rollerna i dramat som Bobby Axelrods hustru, Lara. ”Det är en annorlunda utmaning, något jag inte har gjort förut. Jag äskar utmaningar och jag gillar att framställa en stark kvinna”, har 37-åriga Åkerman sagt om sin roll i Billions. Här är en bakom kulisserna-video där Malin Åkerman och de andra berättar mer om sina roller:

I Billions är insatserna skyhöga och New Yorks finansiella värld full av stora egon. Den första säsongen består av 12 avsnitt och har premiär på Showtime den 17 januari. Dagen därpå är det svensk premiär på HBO Nordic.