Miniserie om Rick och Michonne

Filmtrilogin om Rick Grimes har skrotats. I stället blir det en serie i sex avsnitt med Andrew Lincoln och Danai Gurira som Rick och Michonne.

Andrew Lincoln lämnade The Walking Dead i säsong nio av privata skäl. Sedan dess har fansen väntat på de utlovade filmerna om hans karaktär Rick Grimes. ”Vi vet inte när de släpps, men produktionen startar 2019”, meddelade AMC när filmprojektet presenterades.

Nästan fyra år senare står det klart att filmplanerna är begravda. I stället har AMC valt ett annat spår. Andrew Lincoln och Danai Gurira dök oväntat upp under Comic Con-panelen för The Walking Dead för att berätta att miniserien som ska avrunda historien om Rick och Michonne väntas till AMC redan nästa år.

Under San Dan Diego Comic Con presenterades också en trailer för den nya antologiserien Tales of The Walking Dead och premiärdatumet för de sista avsnitten av originalserien. Panelen har också uppmärksammats för ett uttalande från Norman Reedus att historien om Daryl och Carol inte är över – trots att den kommande Daryl-spinoffen blir utan Melissa McBride.

Här är teasern för de sex berättelserna i Tales of The Walking Dead. Premiär på AMC den 14 augusti.

Slutet på The Walking Dead inleds den 2 oktober med seriefinal den 20 november.