Krigsdrama från Peaky Blinders-skaparen

Connor Swindells, Jack O’Connell och Alfie Allen är krigshjältar i SAS Rogue Heroes. BBC-dramat kommer från Peaky Blinders-skaparen Steven Knight.

Steven Knight har byggt SAS Rogue Heroes på en historisk bok från 2016 med samma namn, skriven av Ben Macintyre.

Det verklighetsbaserade dramat utspelar sig i Kairo 1941, mitt under andra världskriget, och berättar historien om hur David Stirling grundade den hänsynslösa brittiska specialstyrkan SAS, som formades under extraordinära förhållanden för att orsaka kaos bakom fiendens frontlinje.

“Serien berättar historien om ett gäng soldater som använde snabbtänkthet lika mycket som vapenkraft för att stoppa fascismens frammarsch i Nordafrika under de mörkaste dagarna av andra världskriget. Det här är en krigshistoria som ingen annan, berättad på ett sätt som är inspirerat av både fakta och den sanna andan av den här legendariska brigadens samling av missanpassade och äventyrare”, har skaparen Steven Knight förklarat för Radiotimes.

Connor Swindells, känd som Adam i Sex Education, spelar huvudkaraktären, SAS-grundaren David Sterling. I den nysläppta trailern har han fått stämpeln The Dreamer.

Alfie Allen (Theon Greyjoy i Game of Thrones) gör rollen som Jock Lewis, i trailern presenterad som The Creator.

Jack O’Connell (Skins) spelar Paddy Maine, i trailern kallad The Maverick.

Medverkar gör även Dominic West (The Affair) som löjtnant Wrangel Clarke, även känd som Dudley Clarke.

En av de få kvinnorna i historien heter Eve och spelas av Sofia Boutella (The Mummy).

Trailern är ackompanjerad av en ny version av The Stranglers hitlåt No More Heroes, framförd av Skin, sångerska i Skunk Anansie.

SAS Rogue Heroes består av sex avsnitt och väntas ha premiär på brittiska BBC på ett ännu inte annonserat datum i slutet av året. HBO Max har köpt rättigheterna i resten av Europa.