Extra lång finalsäsong för Firefly Lane

Bra och dåliga nyheter för de som vill återvända till Firefly Lane. Den andra säsongen blir den sista men finalsäsongen blir extra lång.

Firefly Lane, som av Netflix fått den svenska titeln Vad som än händer, handlar om Tully och Kate. Efter att ha blivit kompisar i 14-årsåldern väljer de olika vägar i livet men lyckas genom tre decennier hålla fast vid sin vänskap trots att den ibland ställs på hårda prov. 

Väninnorna spelas av Katherine Heigl och Sarah Chalke som båda slog igenom i populära sjukhusserier under ungefär samma era. Heigl som Izzie Stevens i evighetsdramat Grey’s Anatomy och Chalke som Elliot Reid i komediserien Scrubs.

Maggie Friedman (Witches of East End) är seriens skapare och showrunner. Hon har baserat handlingen i Firefly Lane på en bästsäljande roman med samma namn av Kristin Hannah.

Den första säsongen hade premiär i februari 2021. Nu är det äntligen klart med premiärdatum för den andra säsongen. Netflix meddelar samtidigt att detta också blir den sista säsongen, men tröstar fansen med extra lång säsong uppdelad i två delar.

Totalt består finalsäsongen av 16 avsnitt, sex fler än den första. Firefly Lane återvänder den 2 december med de första nio avsnitten. Resterande sju kommer att ha premiär efter årsskiftet på ett ännu inte annonserat datum.