… och en film för Community-fansen

Begreppet six seasons and a movie kommer från ett avsnitt av komediserien Community. Nu får fansen äntligen sin efterlängtade film.

Sju år efter att kultserien Community tog farväl har streamingtjänsten Peacock gett klartecken för den film som fansen väntat på ända sedan hashtaggen #andamovie rullade fram i slutet av seriefinalen i juni 2015.

Det anspelade på den lite längre hashtaggen #sixseasonandamovie – samma ord som först yttrades av karaktären Abed Nadir (Danny Pudi) i avsnitt 21 i säsong två, Paradigms of Human Memory.

Joel McHale, Danny Pudi, Alison Brie, Gillian Jacobs, Jim Rash och Ken Jeong är alla klara för filmen. Däremot är Donald Glover, Yvette Nicole Brown och Chevy Chase inte inblandade i nuläget, men åtminstone de två första kan mycket väl dyka upp i filmen i mindre kapacitet. Särskilt som Yvette Nicole Brown på Twitter skriver: “It’s happening! Congrats, #Community fans! You guys did this!”)

Seriens skapare Dan Harmon ska ansvara för filmmanuset tillsammans med Andrew Guest, som skrev flera av de mest populära avsnitten. Filmen väntas till Peacock under 2023.

Community debuterade 2009 på den amerikanska kanalen NBC, som har samma ägare som Peacock. Efter att NBC lagt ned serien beställde Yahoo ytterligare en säsong till sin numera nedlagda plattform Yahoo Screen. Totalt blev det 110 avsnitt av komediserien om ett gäng främlingar som förenas i en studiegrupp på en statlig högskola. 

Alla sex säsonger av Community finns sedan den 1 april 2020 på Netflix. Hur länge till återstår att se med tanke på att Universal-ägda Peacock nu är en del av den nya streamingtjänsten Skyshowtime.