Klartecken för Percy Jackson-serien

Disney+ har äntligen gett definitivt klartecken för serien om Percy Jackson. Beskedet kommer direkt från författaren Rick Riordan.

Rick Riordan meddelade redan i maj 2020 att det jobbades med en tv-bearbetning av hans populära fantasyberättelse om pojken som upptäcker att han är son till havets gud, Poseidon. I januari 2021 följde Riordan upp med att på Twitter avtäcka logotypen för serien och berättade samtidigt att manuset till ett pilotavsnitt av Percy Jackson and the Olympians var ihopsnickrat och inskickat till Disney.

Nu, ytterligare ett år senare, har alltså Disney+ äntligen bestämt sig för att ge klartecken för en hel serie. Även det annonserades av Rick Riordan, denna gång i en video inspelad framför en hylla med Percy Jackson-romaner.

I videon avslöjar Rick Riordan att pilotavsnittet ska regisseras av James Bobin (The Mysterious Benedict Society). Riordan har själv författat pilotavsnittet tillsammans med Jon Steinberg (Black Sails).

Rick Riordan har tidigare berättat att tv-serien kommer att följa boksviten och starta med The Lightning Thief i säsong ett. 12-årige Percy Jackson är en halvgud som precis börjat acceptera sina nyfunna övernaturliga krafter när Zeus anklagar honom för att ha stulit hans mästerblixt. Percy måste därför vandra över hela Amerika för att hitta den och återställa ordningen på Olympus.

Enligt tidigare uppgifter kommer Percy Jackson-serien att bli en riktigt dyr historia, med en budget som till och med överstiger Marvel- och Star Wars-projekten.