Då får vi möta den nya Percy Jackson

Den som vill kan tillbringa julledigheten i sällskap med grekiska gudar. Fantasyserien Percy Jackson and the Olympians kommer till Disney+ den 20 december.

Författaren Rick Rioardan meddelade redan i maj 2020 att det jobbades med en tv-bearbetning av hans populära fantasyberättelse om pojken som upptäcker att han är son till havets gud, Poseidon. I januari 2021 följde Riordan upp med att på Twitter avtäcka logotypen för serien. Ett år senare kom bekräftelsen från Disney+ att det blir en serie döpt till Percy Jackson and the Olympians.

Rick Riordan, som själv skrivit tv-manuset ihop med Jon Steinberg, har berättat att serien kommer att följa boksviten och starta med The Lightning Thief i säsong ett. Percy Jackson är då 12 år och en halvgud som precis börjat acceptera sina nyfunna övernaturliga krafter när Zeus anklagar honom för att ha stulit hans mästerblixt. Percy måste därför, tillsammans med sina vänner Grover och Annabeth, vandra över hela Amerika för att hitta den och återställa ordningen på Olympus.

Huvudpersonen i tv-serien beskrivs som ett smart och omtänksamt barn med skarp humor. Percy har alltid bektraktat sig själv som en outsider, mycket beroende på hur omgivningen ser på ADHD och dyslexi. Han är impulsiv och spontan och blir lätt arg när han ser orättvisor. Men under hans cynism finns en tillgiven och lojal vän som vill göra rätt för dem han bryr sig om. Om han bara kunde hitta ett sätt att passa in. 

I april 2020 avslöjades vem som ska axla manteln efter Logan Lerman som spelade huvudrollen i Percy Jackson-filmerna under åren runt 2010. Det är 13-åriga Walker Scobell, aktuell i Netflixfilmen The Adam Project. Aryan Simhadri och Leah Sava Jeffries spelar Percys vänner Grover och Annabeth.

I rollistan finns även etablerade namn som Megan Mullally, Lin-Manuel Miranda, Jay Duplass, Timothy Omundson och Jessica Parker Kennedy.

Dessutom medverkar Adam Copeland, mer känd som wrestlingstjärnan Edge i rollen som Ares. Han presenterar sig i ett klipp som Disney+ släppt samtidigt med beskedet om att de två första avsnitten av Percy and the Olympians blir tillgängliga den 20 december.