Han blir Disneys nya Percy Jackson

Nu är det klart vem som ska spela Percy Jackson i fantasyserien från Disney+. Rollen har norpats av den unga stjärnan från The Adam Project, Walker Scobell.

Författaren Rick Rioardan meddelade redan i maj 2020 att det jobbades med en tv-bearbetning av hans populära fantasyberättelse om pojken som upptäcker att han är son till havets gud, Poseidon. I januari 2021 följde Riordan upp med att på Twitter avtäcka logotypen för serien. Ett år senare kom bekräftelsen från Disney+ att det blir en serie döpt till Percy Jackson and the Olympians.

Nu är det också klart vem som ska axla manteln efter Logan Lerman som spelade huvudrollen i Percy Jackson-filmerna under åren runt 2010. Det blir 13-åriga Walker Scobell, aktuell i Netflixfilmen The Adam Project, avslöjar Variety.

Huvudpersonen i tv-serien beskrivs som ett smart och omtänksamt barn med skarp humor. Han har alltid bektraktat sig själv som en outsider, mycket beroende på hur omgivningen ser på ADHD och dyslexi. Han är impulsiv och spontan och blir lätt arg när han ser orättvisor. Men under hans cynism finns en tillgiven och lojal vän som vill göra rätt för dem han bryr sig om. Om han bara kunde hitta ett sätt att passa in.

Rick Riordan, som själv skrivit tv-manuset ihop med Jon Steinberg, har tidigare berättat att serien kommer att följa boksviten och starta med The Lightning Thief i säsong ett. Percy Jackson är då 12 år och en halvgud som precis börjat acceptera sina nyfunna övernaturliga krafter när Zeus anklagar honom för att ha stulit hans mästerblixt. Percy måste därför vandra över hela Amerika för att hitta den och återställa ordningen på Olympus.