Premiärdatum för Kinnamans nya serie

Äntligen ett premiärdatum för Joel Kinnamans nya Netflix-serie. Den 2 februari landar den första säsongen av sci fi-äventyret Altered Carbon.

Teasern som avslöjar premiärdatumet avslutas med orden: ”Faran med att leva för många gånger är att man glömmer bort att frukta döden”. Det är Joel Kinnaman som uttalar dem. Svensken spelar Takeshi Kovacs, en stenhård före detta soldat vars medvetande laddats ned digitalt i en annan kropp, eller fodral som det kallas, ljusår från hans egen hemplanet. Processen kallas för resleeving. Om Kovacs lyckas lösa mysteriet kring ett mordförsök på världens rikaste man, Laurens Bancroft (spelad James Purefoy från Hap and Leonard), kan han få chansen till ett nytt liv på jorden.

Richard K Morgans prisbelönta debutroman Altered Carbon släpptes 2002. Nu är det alltså dags för den cyberpunkdoftande berättelsen att ta klivet in i tv-rutan. Fantasyserien utspelar sig i en dystopisk värld sådär cirka 500 år framåt i tiden.

Manuset till Altered Carbon är skrivet av Laeta Kalogridis (Avatar) som skaffat rättigheterna till hela Takeshi Kovacs-serien. Den första säsongen, som alltså kommer till Netflix den 2 februari, består av tio avsnitt.

Det är inte första gången som Joel Kinnaman dyker upp i Netflix-sammanhang. Senast var han aktuell i det politiska dramat House of Cards (som precis fått klartecken för en sjätte och sista säsong – utan Kevin Spacey). Även kriminaldramat The Killing, där Kinnaman fick sitt genombrott i rollen som Stephen Holder, var under de sista två säsongerna en Netflix-serie.

Uppdatering den 14 januari.
Här är den officiella trailern för Altered Carbon:

https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

Här är också den officiella postern: