Trailer: Kallt krig i For All Mankind

Ett kallt krig råder i rymden i säsong två-trailern för For All Mankind med Joel Kinnaman. Den nya säsongen har premiär på Apple TV+ den 19 februari.

Rymdtrenden är stark på streamingfronten. På kort tid har en rad nya serier landat med rymden som gemensam nämnare. Där ingår Disneys The Right Stuff, Showtimes Moonbase 8, HBO:s komedi Avenue 5, Netflixserierna Space Force och Away samt Apple TV:s For All Mankind.

Den sistnämnda, For All Mankind med Joel Kinnaman som Apollo-astronauten Ed Baldwin, är skapad av Ronald D Moore ihop med Matt Wolpert och Ben Nevedi. Till skillnad från Battlestar Galactica, som Moore också skapade, är det inte en science fiction-serie utan en verklighetsbaserad historia men satt i en alternativ tidslinje.

Joel Kinnaman, till vänster, som astronauten Ed Baldwin. Foto: Apple TV

Den första säsongen utspelade sig på 1970-talet då Nasa och rymdprogram fortfarande var högt prioriterade och grund för mångas hopp och drömmar, men i seriens alternativa värld hade Sovjetunionen hunnit först till månen.

Trailern för säsong två avslöjar att serien gör ett hopp framåt i tiden, till 1983. Till tonerna av Eurythmics Sweet Dreams (Are Made of This) framträder en historia där det kalla kriget mellan USA och Sovjetunionen börjat påverka även relationerna i rymden.

Militariseringen av Nasa påverkar flera av huvudkaraktärerna, vissa försöker stå emot, andra använder det för sina egna intressen och några hamnar mitt i konflikten som kan utlösa ett kärnvapenkrig.

Med lite hjälp av specialeffekter ser de återvändande skådespelarna nu lite äldre ut. Det inkluderar Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Wrenn Schmidt, Jodi Balfour, Krys Marshall och Sonya Walger. Även några nykomlingar döljer sig under astronautdräkterna, däribland Michaela Conlin, Cynthy Wu, Coral Pena och Casey W Johnson.

For All Mankind har premiär på Apple TV+ den 19 februari och avsnitten visas sedan veckovis. Serien är också redan förnyad för en tredje säsong.

Här finns också en sammanfattning av säsong ett för den som behöver fräscha upp minnet inför den nya säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *