Imponerande rollista i advokatserien Trial

Den nya David E Kelley-serien Trial ser allt mer intressant ut. Kungen av advokatserier har samlat en imponerande skara skådespelare till Amazon-serien.

David E Kelley är mannen bakom advokatserier som Lagens Änglar (LA Law), Ally McBeal, Advokaterna (The Practice), Boston Legal och Harry’s Law. Nu har den forne advokaten och hans vapendragare Jonathan Shapiro ytterligare en serie på gång som utspelar sig i juridikens värld. Trial heter den. Streamingtjänsten Amazon, som normalt testar alla pilotavsnitt på publiken, litar så mycket på Kelley att bolaget för första gången beställt tio avsnitt på en gång.

Huvudrollen i Trial spelas av Billy Bob Thornton (Fargo). Hans karaktär Billy McBride är en tidigare framgångsrik advokat som förlorat både jobb och fru efter att han plågad av skuldkänslor börjat ägna dagarna åt att dricka sig full. McBride, som drivits från den firma han var med om att grunda, får ett fall som ställer honom öga mot öga med sin forna kollega.

Det finns fler än Billy Bob Thornton på den namnkunniga rollistan. Olivia Thirlby (Bored to Death), Maria Bello (Prime Suspect), Sarah Wynter (24) och Oscarvinnaren William Hurt (Damages) är klara sedan förut. Nu adderas även Molly Parker till listan. Parker har synts i Dexter och fick sitt genombrott som Jackie Sharp i Netflix-serien House of Cards. I Trial spelar hon en domare.

Streamingtjänsten Amazon har ännu inte annonserat något premiärdatum för Trial.