Tee mot Kidman i Lulu Wang-serie

Brian Tee har fått rollen som Nicole Kidmans make i Expats. Amazon-serien är ett samarbete mellan Kidman och filmregissören Lulu Wang.

Det är snart två år sedan som filmregissören Lulu Wang och skådespelaren Nicole Kidman annonserade att de skulle göra en tv-serie ihop som utspelar sig i Hongkong. För Lulu Wang, känd för den kritikerrosade filmen The Farewell, är det tv-debut medan Nicole Kidman via sitt produktionsbolag Blossom Films ständigt har ett gäng tv-projekt på gång. Just nu är hon till exempel aktuell med Nine Perfect Strangers hos Amazon Prime.

Även Expats är ett Amazon-projekt, eftersom Kidman har en första hands-deal med streamingjätten som nappade direkt.

Den nedkortade titeln Expats är sprungen ur Janice Y K Lees roman The Expatriates som utkom 2016. Det är en berättelse om ”utlänningar” i ett internationellt samhälle, vars liv binds samman av en oväntad familjetragedi. I centrum för historien, som utspelar sig i Hongkong, finns tre kvinnor, Mercy (Ji-young Yoo), Margaret (Kidman) och Hilary. De står varandra nära men alla känner sig vilse och desperata i ett land som inte är deras eget.

Brian Tee (Chicago Med) spelar Margarets make Clarke, som inte har någon lust att byta ut sin utländska livsstil för ett förortsliv i Amerika – ändå tills hans liv vänds på ända och han ställs inför ett omöjligt val.

Lulu Wang avslöjade själv castingen av Brian Tee i en tweet med bilden ovan på Tee och Kidman tillsammans, ackompanjerad av texten “Meet Margaret & Clarke. College sweethearts! (She brought the flowers. He brings the dad jokes…)”.