Karantänserie på väg från Jenji Kohan

Det var väl oundvikligt. Just nu skapas en Netflixserie om social distansering. Bakom projektet finns Orange is the New Black-skaparen Jenji Kohan.

Jenji Kohan och kompani skapar karantänserien Social Distance – medan de själva är socialt distanserade. Antologiserien kommer enligt ett uttalande från Kohan att berätta historier om den tid vi lever i under coronapandemin genom att fokusera på unika, personliga och djupt mänskliga historier som illustrerar hur vi lever separat men ändå tillsammans.

“Vårt jobb som historieberättare är att reflektera verkligheten och i denna nya bisarra, upprörande verklighet som vi alla upplever känns det angeläget att finna samhörighet samtidigt som vi fortsätter att hålla oss på avstånd.”

Författarna kommer inte att mötas fysiskt under skrivprocessen. Diego Velasco (Cybergeddon) sköter regin hemifrån och showrunner Hilary Weisman Graham (Kidding) kommer att sköta produktionen från sitt vardagsrum. Alla skådespelarna kommer att filma sig själva medan de agerar från sina respektive hem.

”Upplevelsen av social distansering är universell men ingen individs historia är densamma. Genom ett brett spektrum av berättelser, vissa omvälvande, vissa alldagliga, hoppas vi kunna fånga ett historiskt ögonblick, och vi hoppas att Social Distance kommer att få oss att känna oss närmare varandra.”

Vilka skådespelaren som kommer att medverka är ännu oklart. Det finns heller inget premiärdatum för Social Distance.

Jenji Kohan och Netflix är inte ensamma om att försöka tackla coronapandemin i tv-serieformatet. NBC sände tidigare i veckan ett specialavsnitt av Parks and Recreation med alla skådespelarna återförenade – men i karantän. Det var en engångsföreteelse för att samla in pengar till välgörenhet.

Skaparna av amerikanska The Office, Paul Lieberstein och Ben Silverman, planerar däremot en hel sitcomserie om de utmaningar som det innebär när medarbetarna jobbar hemifrån och alla möten måste ske digitalt.