Orange is the New Black kan få spinoff

Orange is the New Black går mot sitt slut, men det är inte för sent att kapitalisera på succén. En bakom kulisserna-serie är redan igång och nu talas det om en spinoff.

Fängelseserien Orange is the New Black är en av Netflix första och största succéer. Det är också den serie som rullat längst av alla serier hos streamingjätten. Nu återstår bara en säsong av Jenji Kohans skapelse – säsong sju släpps nästa år, troligen under sommaren – därefter är OITNB över.

Men det är inte säkert att historien om fängelsekunderna på Litchfield är över med Orange is the New Black. Lionsgate, studion som producerar serien åt Netflix, har planer på en uppföljning eller spinoff. Det avslöjade Lionsgate-bossen Kevin Beggs vid en telefonkonferens med journalister om bolagets bokslut.

”Orange is the New Black är fortfarande en av Netflix mest streamade serier. Vi slutar när vi är på topp. Kom ihåg att vi äger serien och kommer att distribuera den i många år framöver. När tajmingen känns rätt kommer vi att prata vidare med Jenji Kohan om en potentiell uppföljningsserie”, förklarade Kevin Beggs.

Sedan det blev offentligt att säsong sju blir den sista har Orange is the New Black också ynglat av sig med en bakom kulisserna-serie om hur dramakomedin skapades. Det finns redan tre avsnitt av The Making of OITNB på Facebook Watch. Ett nytt avsnitt adderas varje tisdag på plattformen.