David Lynch tillbaka som regissör för Twin Peaks

Alla ni som varit oroliga, Twin Peaks-projektet är tillbaka på banan igen. David Lynch kommer till och med att regissera fler än de nio avsnitt som det snackats om förut.

Lynch

David Lynch drog sig ur i april – och alla Twin Peaks-fansen gick bananas. Om det var ett PR-stunt eller en förhandling om ekonomiska medel är det ingen som vet, men nu är han i alla fall tillbaka i sadeln. Lynch meddelade det själv på Twitter i natt svensk tid.

Det följdes strax av ett uttalande från Showtimes David Nevins: ”This damn fine cup of coffee from Mark (Frost) and David tastes more delicious than ever”, sa Nevins och la till att kaffekoppen är till och med ännu större än de förväntat sig. Det kommer alltså att bli fler än nio nya avsnitt av kultserien. Hur många framgår dock inte. Inte heller när de ska börja sändas. Däremot är det klart att Lynch kommer att regissera samtliga avsnitt.

Kyle MacLachlan, senast aktuell i Agents of SHIELD, vann en Golden Globe när det begav sig. Han kommer att reprisera sin roll som Agent Dale Cooper. Även MacLachlan tog till Twitter för att berätta nyheten:

Twin Peaks sändes två säsonger 1990-1991.