Se John Malkovich som The New Pope

Den skruvade historien i The Young Pope får en fortsättning. John Malkovich spelar påve i uppföljaren The New Pope.

The Young Pope var den Oscarsbelönade regissören Paolo Sorrentinos första tv-serie och första samarbete med HBO. Det har fortsatt med My Brilliant Friend och fördjupats ytterligare i och med att The Young Pope omvandlats från miniserie till antologiserie.

Jude Law hade huvudrollen i The Young Pope som Lenny Belardo eller om man så vill den unga påven Pius XIII. HBO har släppt en bild som avslöjar att den brittiske filmstjärnan (senast aktuell i Captain Marvel), medverkar även i uppföljaren the New Pope, men den unga påven tycks ha fått överlämna sitt ämbete till en betydligt äldre kollega, spelad av John Malkovich.

AP har ett klipp med John Malkovich från inspelningen i Rom:

Sharon Stone och Marilyn Manson har också roller i The New Pope, men inget är känt om deras karaktärer. Däremot har HBO släppt stillbilder där metalsångaren Marilyn Manson ser väldigt mycket ut som – Marilyn Manson.

Marilyn Manson är ett stort fan av serien. Det är för övrigt den andra gången som sångaren lyckats få en roll i en HBO-serie som han framfört sitt gillande om. Förra gången gällde det Eastbound and Down. Marilyn Manson har tidigare också haft små roller i Sons of Anarchy och Salem. Nyligen blev det också känt att sångaren också fått en roll i CBS All Access kommande bearbetning av Stephen Kings The Stand.

Förutom John Malkovich, Sharon Stone och Marilyn Manson finns även Henry Goodman (Agents Of S.H.I.E.L.D.), Ulrich Thomsen (Counterpart) och Massimo Ghini (Tea With Mussolini) i den nya rollistan.

Antologiserien är ett samarbete mellan HBO, Sky och Canal+. Ingenting är ännu sagt om när The New Pope kommer till HBO Nordic.