Mer ångest i Fear the Walking Dead

Cliff Curtis och Kim Dickens. Där har ni skådespelarna som har huvudrollerna i spinoffen till megasuccén The Walking Dead. Fear the Walking Dead kommer att utspela sig i ett parallellt zombie-universum i Los Angeles.

Fear

The Walking Dead har varit en gigantisk succé för kanalen AMC. Finalen på säsong 5 i slutet av mars drog fantastiska 15,8 miljoner tittare. Inte så konstigt då att en spinoff är på väg. Väldigt lite har sipprat ut om Fear the Walking Dead, men nu har både skaparen Robert Kirkman och spinoffens showrunner Dave Erickson lättat på förlåten. Fear the Walking Dead är alltså mer en parallell historia än en så kallad prequel som det pratats om tidigare. AMC ser sina två zombie-serier som ”kompanjoner”.

Historien inleds med att en nybildad familj, bestående av två lärare och deras respektive barn, försöker hålla ihop och överleva vid ett influensaliknande utbrott. De fyra spelas av Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane och Alycia Debnam Carey. Den nya serien kommer att spela mer på ångest och rädslor än sin föregångare.
– Vi kommer inte att gå, i brist på ett bättre ord, full-zombie. Det kommer att ta längre tid innan vi kommer fram till akopalypsen, säger Kirkman till Tvline-com.

De fans som hoppats att de två serierna ska korsa över och kanske till och med ge nytt liv åt populära skådespelare och karaktärer som obarmhärtigt strykit med i The Walking Dead ska inte hoppas för mycket. Man ska aldrig säga aldrig, men det finns inga sådana planer, enligt Kirkman.
– Jag tror att det logistiskt skulle bli mycket svårt. Det finns inga planer på en ”crossover”, bekräftar Dick Erickson i en intervju med Hollywood Reporter.

Något premiärdatum är ännu inte satt av AMC, bara att de sex inspelade avsnitten kommer att sändas ”i slutet av sommaren”.

Här är trailern till Fear the Walking Dead: