The Glory ny koreansk megahit hos Netflix

Squid Game blev ett fenomen. Nu har en annan koreansk serie tagit sig in på Netflix topplista. Hämnddramat The Glory är streamingjättens överlägset mest populära serie just nu.

Den andra delen av säsong ett av The Glory toppar för andra veckan ohotat Netflix globala lista över icke engelskspråkiga serier. Enligt streamingtjänstens egen statistik har The Glory dessutom dubbelt så många timmar registrerade än You säsong fyra, som just nu toppar listan över Netflix engelskspråkiga serier. Det tar också det koreanska dramat in på sjunde plats på Netflix mest populära-lista med totalt 380 miljoner tittade timmar under de första 28 dagarna.

Skådespelerskan Song Hye Kyo och manusförfattaren Kim Eun-sook jobbade tidigare ihop på den sydkoreanska hitserien Descendants of the Sun. I The Glory återförenas de i en historia om hämnd.

Song Hye Kyo spelar Moon Dong Eun som drömde om att bli arkitekt, men som efter en brutal och våldsam attack från sin mobbare tvingades hoppa av skolan. Långt senare jobbar hon på den skola, där hennes nu gifta mobbare lämnar sitt barn. Efter flera års planering ger hon sig ut för att hämnas mobbaren och de elever som såg på och lät det hända.

Netflix delade upp den första säsongen av The Glory i två delar. Den första halvan hade premiär i december och den andra landade den 10 mars.