Rose Byrne och Seth Rogen platoniska vänner i Apple-serie

Rose Byrne och Seth Rogen spelar gamla barndomsvänner som hittat tillbaka till varandra i Platonic. Den nya komediserien har premiär på Apple TV+ den 24 maj.

Seth Rogen är aktuell med sin självbiografi och har ytterligare en komediserie ihop med vapendragaren Evan Goldberg på gång hos Apple TV. Rose Byrne har också redan ett etablerat samarbete med Apple efter två säsonger av Physical, och en tredje på väg senare i år.

De två spelar Sylvia och Will, som var barndomsvänner men lät en konflikt leda dem i sär och sedan växte ifrån varandra. De börjar närma sig medelåldern när de försöker återuppbygga vänskapen. Den platoniska relationen tar snabbt över deras liv, vilket leder till galna och komiska situationer.

Luke Macfarlane, Tre Hale, Carla Gallo och Andrew Lopez fyller ut ensemblen.

Apple TV+ har i dag släppt de första bilderna och premiärdatum för Platonic. De tre första avsnitten dyker upp hos streamingtjänsten den 24 maj, följt av ett avsnitt i veckan.

Rose Byrne och Seth Rogen har spelat ett par förut, i filmen Bad Neighbours från 2014. Platonic innebär också en återförening med regissören Nicholas Stoller som har skrivit manus ihop med Francesca Delbanco och ånyo regisserat sina Bad Neighbours-stjärnor.